Nieuwe artikelen:

  • BEAUTY MUSTHAVES VAN DE AFGELOPEN WEKEN

    BEAUTY MUSTHAVES VAN DE AFGELOPEN WEKEN
  • Kruidvat shoplog februari 2025

    Kruidvat shoplog februari 2025
  • Nieuw | Louis Widmer Remederm Dry Skin Lichaamsmelk 10% Ureum en Dagcrème UV 30

    Nieuw | Louis Widmer Remederm Dry Skin Lichaamsmelk 10% Ureum en Dagcrème UV 30
  • Beauty favorieten februari 2025

    Beauty favorieten februari 2025
  • Unboxing Lookfantastic The Box februari 2025

    Unboxing Lookfantastic The Box februari 2025
  • In The Mix | Diverse producten van Collection Cosmetics

    In The Mix | Diverse producten van Collection Cosmetics
  • Unboxing By Lyko Stupid Cupid Lovables

    Unboxing By Lyko Stupid Cupid Lovables
  • Q+A Haarverzorging – Strengthening shampoo & conditioner

    Q+A Haarverzorging – Strengthening shampoo & conditioner
  • Zara Cocoa Collection

    Zara Cocoa Collection
  • In The Mix | Betaalbare en populaire lichaamsverzorging

    In The Mix | Betaalbare en populaire lichaamsverzorging

WAT MOET JE REGELEN ALS JE PARTNER OVERLIJDT?

WAT MOET JE REGELEN ALS  JE PARTNER OVERLIJDT?

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken dat je partner overlijdt. Begrijpelijk, want je staat er ineens alleen voor. Misschien heb je wel kinderen en weet je oprecht niet waar je moet beginnen. Hopelijk is het nog ver weg, maar wanneer je afscheid moet nemen van je partner, kunnen de emoties en praktische zaken je overrompelen. Daarnaast is het mogelijk om op dit moment al je uitvaartwensen vast te leggen. Daarom geeft Monuta in dit artikel inzicht wat je allemaal moet regelen als je partner komt te overlijden, maar ook welke zaken je bij leven kunt voorbereiden.

1. Direct na het overlijden 
Na het overlijden moet je de huisarts, je verzekering en een uitvaartverzorger inlichten. Het is daarom aan te raden om die telefoonnummers altijd paraat te hebben, hoe onwerkelijk een overlijden ook lijkt. Als je op reis gaat is het nummer van je reisverzekering goed om op te slaan, zodat je je reisverzekering ook kunt inlichten. 

2. Contact met uitvaartverzorger en opdrachtgever
Het regelen van een uitvaart begint altijd bij de nabestaande die de uitvaart grotendeels regelt met een uitvaartverzorger, dat is de opdrachtgever. Dit hoeft niet per se familie of een partner te zijn, dit kan ook een collega, vriend of vriendin of zelfs een instantie zijn. Samen met de uitvaartverzorger bespreek je de uitvaartwensen, zodat het afscheid past bij de overleden dierbare. Uitvaartwensen zijn keuzes in bijvoorbeeld een begrafenis of crematie, het houden van toespraken, rouwbloemen of uitvaartmuziek. 

3. Belangrijke gegevens verzamelen 
Als er een uitvaartverzekering is afgesloten, is het aan te raden om de polissen op te zoeken en klaar te leggen. Dit geldt ook voor documenten zoals een ID-kaart of paspoort, een trouwboekje, een eventueel testament of welsbeschikking. Voor het versturen van rouwkaarten is het aan te raden om een adressenlijst klaar te hebben liggen. 

4. Praktische zaken invullen 
De rouwkaarten moeten gedrukt en verstuurd worden, het overlijden moet bij de gemeente ingelicht worden en de overledene moet verzorgd worden en opgebaard worden. Veel praktische zaken kan een uitvaartverzorger doen, om de naasten te ontlasten. 

5. Afscheid vormgeven 

Een uitvaart kan op een manier ingevuld worden die echt past bij de overledene. Er zijn daarin veel mogelijkheden. Monuta verzorgde bijvoorbeeld een keer een afscheid met een koets met paarden, in plaats van een rouwauto. Dat was een belangrijke wens van de overledene, die samen met de familie is vertaald naar een bijzonder afscheid. 

Leg je uitvaartwensen vast
Het is niet zomaar een lijstje dat afgewerkt moet worden. Ondanks dat een checklist er in de praktische zin voor kan zorgen dat je niets vergeet, kan het overlijden van je partner een enorm heftige en emotionele gebeurtenis in je leven zijn waar je tijd voor nodig hebt om het te verwerken.
Monuta raad je aan om alvast over je uitvaartwensen na te denken en deze vast te leggen


Want ondanks dat je het misschien niet voor kunt stellen, kan je je er wel op voorbereiden. Dit voorkomt lastige situaties voor nabestaanden en het zorgt ervoor dat er geen twijfels ontstaan. 

Volg:

1 Reactie

  1. chucky1012
    juni 14, 2019 / 8:01 am

    Goed en serieus artikel om er eens goed over na te denken…..

    Xoxo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge