Verantwoorde tussendoortjes kunnen nog wel eens lastig zijn. Iedereen heeft een druk leven dus er wordt al snel voor de voorverpakte mueslireep of iets anders gekozen, want makkelijk en snel. Prima natuurlijk, maar er zijn ook alternatieven die minder geraffineerde suikers en toegevoegde stoffen bevatten. En gelukkig hoeven ook deze gezonde tussendoortjes helemaal niet zoveel tijd te kosten.
Kan je zo meenemen:
Noten
In noten zitten veel gezonde vetten. Elke dag een klein handje noten is prima. Overdrijf het niet, want noten bevatten ook veel calorieën. Ongebrande en ongezouten is natuurlijk het best. Sinds kort heeft Albert Heijn verschillende soorten en ook een mix van meerdere noten in het assortiment. Bij Lidl heb je minder keuze, maar wel een iets betere prijs.
Rauwkost
Er zijn heel wat verschillende soorten rauwkost waardoor je lekker kan varieren. Geen zin om op een droge wortel te knabbelen? Stop wat hummus in een bakje om te dippen. Dat maakt het meteen een stuk minder saai. Komkommer, kleine tomaatjes en paprika zijn ook vaak favoriet.
Edamame boontjes
Edamame boontjes zijn die lekkere sojaboontjes die je vaak in een sushi restaurant krijgt. Ze zijn vaak niet in de reguliere supermarkt te koop, maar gelukkig wel in de plaatselijke toko. Ze liggen in het vriesvak. Stop ’s ochtends wat boontjes in een bakje of zakje en ze zullen een paar uur later perfect ontdooid zijn. Je eet alleen het boontje, niet de peul.
Gedroogd fruit
Hier zitten best wat suikers in, maar dan wel natuurlijke fruitsuikers. Soms heb je daar gewoon echt even behoefte aan, om vier uur ’s middags bijvoorbeeld als je je gebruikelijke dip hebt. Bovendien krijg je er een mineralen-, vezel- en een vitamine boost van. De keuze is gelukkige reuze. Kies uit cranberry’s, mango, gedroogde vijgen, abrikozen, dadels, rozijntjes of krenten. Ook lekker als je even genoeg heb van de gewone appel en banaan.
Beetje voorbereiding nodig:
Avocado met kipfiletrolletjes
Dit kan je helaas niet zo meenemen, maar het klaarmaken is gelukkig in een paar minuten gepiept. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Ontdoe de avocado vervolgens van de schil en snij plakjes van het vruchtvlees. Besprenkel de avocado eventueel met wat olijfolie, peper en zout. Rol om elk stukje een plakje kipfilet en je bent klaar. Easy toch? En superlekker!
Courgette-chips
Voor courgette-chips heb je niet veel ingrediënten nodig en het is gelukkig ook niet veel werk. Het moet echter wel 25 minuten in de oven dus hou daar even rekening mee. Snij de courgette in dunne plakjes en besmeer beiden kanten met kokosolie (olijfolie kan ook). Besprenkel vervolgens aan weerskanten met (zee)zout, peper en paprikapoeder. Leg op een bakplaat en bak 25 minuten op 200 graden. Draai halverwege de tijd de chipjes even om en klaar ben je.
Bananenbrood
Perfect voor als je wat bananen over hebt die eigenlijk niet meer zo lekker zijn om zo te eten. Klik hier voor een recept. Bananenbrood is makkelijk te maken en je kan er heerlijk mee variëren. Zo kan je er bijvoorbeeld wat noten en/of pure chocola op doen voor een extra bite. Heb je ook meteen je portie gezonde vetten binnen. Bewaar het in de vriezer zodat het vers blijft. Stop het ’s ochtend in je tas en het zal een paar uur later heerlijk vers smaken.
Zo zie je maar dat er genoeg opties zijn voor gezonde tussendoortjes. Welk gezond tussendoortje eet jij wel eens?
Bij mij is dat vaak een stukje winterpeen, komkommer of eventueel paprika. En ik drink graag een glas vers geperst sinaasappelsap.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…De grote uittocht van mijn kinderen
Ik probeer fruit, koekjes onder de 100 calorieën, noten, gevriesdroogd fruit….
Ik neem tussendoor graag fruit of noten. Soms ook een gekookt ei, want dat vult goed
Fleur onlangs geplaatst…Weekoverzicht | Never a dull moment #29
Toevallig! Ik heb voor het eerst in mn leven vorige week bananenbrood gemaakt.. 🙂 Superlekker inderdaad! 😀
Ik ben ook gek op bananenbrood. Ik maak het dan in het weekend en snijd hem dan in plakjes die ik in de vriezer bewaar. Iedere dag neem ik zo’n plakje mee naar mijn werk als tussendoortje!
Mmmmmm heerlijk en o zo gezond 😉
Bananenbrood heb ik nooit gegeten.
Xoxo
Bananenbrood staat zeker op mijn lijstje om eens uit te proberen! Ik wil heel graag vegetarische of nog liever vegan tussendoortjes verzamelen. Mooie ideeën die ik kan onthouden!
sabine onlangs geplaatst…e.l.f. Cosmetics | Skincare and make-up routine
Wat een lekkere gerechten. Banananbrood is mijn favoriet! Elke week maak ik er wel weer een om zo de hele week wat lekkers te hebben als tussendoortje, en natuurlijk gezond!
Daphne van Schie onlangs geplaatst…Firma Favorites | Eten in Leiden • Chocolate Company
Ik vind noten erg lekker! En ik hou echt van avocado! Yum!
Fruit lijkt gezond, maar suiker is suiker en zet om in… juist vetten! Mijn man kwam zo 5 kilo aan door fruitsapjes… domoor! 😉
Beter kun je groene groente nemen. Komkommer, koude boontjes, paprika, salade, spinazie.
Noten eet ik twee keer per dag, ongezouten, gebrand mag wel. 30 gram per keer.
Bananenbrood kan ik niet eten ivm mijn allergie.
Sonja onlangs geplaatst…Swatched-it | Azul Safira | | Mark. by Avon
Wat ziet het er heerlijk en gezond uit zeg! Ik neem er zelf weinig tijd voor om dit te doen. Vaak is het gauw een boterham of een appel.
Lonneke onlangs geplaatst…Gastartikel op Beauty Unboxing | De Nieuwe Kruidvat Hand & Nail Care lijn
Ziet er heel gezond uit, mooie foto btw!
Dat zijn lekkere tussendoortjes. Ik zou vaker noten moeten eten.
Ik vind bananenbrood niet zo lekker, ik houd niet van producten waar banaan in verwerkt is helaas. Ik ben wel dol op gedroogde vruchten, maar die eet ik niet zo vaak!