Door Ellen – Laatst kwam ik op een buitenlandse food pagina op Facebook een wel heel grappig recept tegen, een Spaghetti Pie. Een spaghetti taart? Dat is een apart recept! Toch vond ik het er leuk uitzien en besloot het ook eens te maken. Vandaag laat ik je zien hoe je dit grappige recept kunt klaarmaken.
Het begint natuurlijk allemaal met de ingrediënten, wat heb je er allemaal voor nodig:
– 300 gram gehakt
– 400 gram spaghetti
– Pastasaus
– Een zakje geraspte kaas
– 2 gesnipperde uien
– Een bakje ricotta
– 3 eieren
– Peper & zout
Stap 1
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar, en bak ondertussen het gehakt rul. Als het gehakt gaar is voeg je de gesnipperde uien er aan toe. Bak het geheel nog een paar minuten. Giet de spaghetti af in een zeef en laat het goed uilekken zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft.
Stap 2
Tijd om de saus te maken! Deze maak je door de pot saus leeg te gieten in een schone pan of kom. Klop vervolgende de drie eieren hier doorheen samen met wat zout en pepers. Als dit goed gemengd is schep je de volledige inhoud van het bakje ricotta erdoor. Roer/mix dit goed los zodat het een mooi geheel vormt met de pastasaus. Als laatste voeg je de helf van het zakje geraspte kaas aan de saus toe. Roer het er goed doorheen zodat de kaas goed verdeeld is. Vergeet ondertussen niet de oven voor te verwarmen op 200 graden.
Stap 3
Als de saus helemaal klaar is is het tijd om het gehakt/ui mengsel erdoorheen te scheppen. Even een tip, doe dit in een grote pan anders kom je ruimte tekort ,want nadat het gehakt er doorheen is geschept is het tijd om de goed uitgelekte spaghetti door het mengsel te verdelen. Zorg ervoor dat alle spaghetti goed “doordrenkt” is met de saus anders wordt deze tijdens het bakken hard.
Stap 4
Als het mengsel helemaal klaar is, is het tijd om het in de springvorm te doen. Ik gebruikte zelf een springvorm met een doorsnede van 28 cm en dit was groot genoeg. Schep het mengsel erin en garneer het met de andere helft van de geraspte kaas die nog over is. Tijd om de springvorm in de voorverwarmde oven te doen (200 graden) voor ongeveer 45 minuten.
Als de taart klaar is dan kun je voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen. De taart blijft redelijk goed in vorm om in punten te kunnen snijden. Serveer het eventueel met een lekkere salade. Eet smakelijk!
Liefs Ellen
Mmmm dat ziet er heerlijk uit!
Ik bewaar het recept 😉
Xoxo
Oo Yummie dat ziet er heerlijk uit!
X
Hey Ellen,
Ziet er lekker uit! Wij hebben wel eens een frittata gemaakt van spaghetti (is ongeveer hetzelfde, maar dan van overblijfselen haha). Echt heerlijk!
Liefs!
Dit vind ik nou echt een leuk recept, nog niet eerder gezien! Ik ga dit maken:D