Nieuwe artikelen:

  • BEAUTY MUSTHAVES VAN DE AFGELOPEN WEKEN

    BEAUTY MUSTHAVES VAN DE AFGELOPEN WEKEN
  • Kruidvat shoplog februari 2025

    Kruidvat shoplog februari 2025
  • Nieuw | Louis Widmer Remederm Dry Skin Lichaamsmelk 10% Ureum en Dagcrème UV 30

    Nieuw | Louis Widmer Remederm Dry Skin Lichaamsmelk 10% Ureum en Dagcrème UV 30
  • Beauty favorieten februari 2025

    Beauty favorieten februari 2025
  • Unboxing Lookfantastic The Box februari 2025

    Unboxing Lookfantastic The Box februari 2025
  • In The Mix | Diverse producten van Collection Cosmetics

    In The Mix | Diverse producten van Collection Cosmetics
  • Unboxing By Lyko Stupid Cupid Lovables

    Unboxing By Lyko Stupid Cupid Lovables
  • Q+A Haarverzorging – Strengthening shampoo & conditioner

    Q+A Haarverzorging – Strengthening shampoo & conditioner
  • Zara Cocoa Collection

    Zara Cocoa Collection
  • In The Mix | Betaalbare en populaire lichaamsverzorging

    In The Mix | Betaalbare en populaire lichaamsverzorging

FOOD| VEGETARISCHE OVENSCHOTEL MET PASTA EN GROENTEN

FOOD| VEGETARISCHE OVENSCHOTEL MET PASTA EN GROENTEN

Door Ellen – Vandaag laat ik weer een lekker recept zien, wat ideaal is om te maken als je bijvoorbeeld wat groentes over hebt die op “moeten”. Daarnaast is het ook nog een budgetvriendelijk recept. Hier in huis eten wij regelmatig vegetarisch, met name omdat ik niet dol ben op vlees. Ik ben daarnaast groot fan van het uitproberen van nieuwe dingen en probeer zo min mogelijk aan voedselverpilling te doen. De ene keer is het niet zo’n groot success, maar vaak komen uit soms verrassende combinaties erg lekkere maaltijden. De ovenschotel van vandaag is daar een voorbeeld van en ik vertel je hoe je deze zelf kan klaarmaken.

food1
Wat heb je nodig:

– 400 gram pastaschelpjes (Pipe Rigate)
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 4 eieren
– 1 teentje knoflook
– 200 ml crème fraîche
– 200 gram geraspte kaas ( ik gebruik jonge kaas )
– 2 bouillonblokjes
– zout en peper

food

Stap 1:
Snij de courgette, paprika en ui in kleine stukjes. Pers vervolgens het teentje knoflook en voeg dit toe aan de gesneden groenten.

Stap 2:
Kook de pasta in een pan met water en één bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar, en bak de groenten samen met de knoflook in de koekenpan. Om het net even wat meer smaak de geven verkruimel ik 1 bouillonblokje en voeg dit toe gaan de groenten. Laat dit even een paar minuten pruttelen. Zorg er trouwens voor dat je de pasta even goed laat uitlekken in een vergiet.

Stap 3:
Klop de vier eieren met de crème fraîche en een snufje peper en zout tot een egaal mengsel. Schep daarna de geraspte kaas erdoorheen. Zorg ervoor dat je dit mengsel in een grote pan losklopt want nadat je de kaas er doorheen hebt geschept voeg de uitgelekte pasta eraan toe.

Stap 4:
Schep het pastamengsel in een grote ovenschaal en zorg ervoor dat alle schelpjes vochtig zijn van het mengsel. Als laatste verdeel je het groentemengsel eroverheen. Vervolgens zet je de ovenschotel voor 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

food3

Het is mogelijk om bij dit gerecht eventueel een kleine simpele salade toevoegen. Het fijne van dit gerecht is dat je er veel kanten mee op kan. Je kan zelf kiezen welke groentes je toevoegt. Zelf ben ik dol op de combinatie van courgette, paprika en ui, maar je kan hier dus geheel je eigen draai aan geven. Voor de vleesliefhebbers is het mogelijk om bijvoorbeeld wat gehakt toevoegen. Eet smakelijk!

Liefs Ellen

Volg:

4 Reacties

  1. april 22, 2016 / 4:14 pm

    Oo dit is een heerlijk recept, Yummie! Niet moeilijk voor te klaar te maken, dit ga ik eens klaar maken :).
    X

  2. april 22, 2016 / 5:28 pm

    Mmmm dit lijkt me heerlijk! Deze ga ik opslaan in mijn ‘recepten als ik uit huis ben’ document haha

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge