Door Ellen – Vandaag laat ik een ovenschotel zien welke we vrij regelmatig eten,omdat de kinderen het erg lekker vinden. Het is een eigen recept wat eigenlijk tot stand is gekomen van dingen die we nog in de koelkast hadden liggen en op moesten toendertijd. Het is een makkelijk recept en ook vrij snel klaar te maken, ideaal voor als je haast hebt (of geen zin hebt om uren in de keuken te staan).
Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
– 500 gram gehakt ( wij gebruiken zelf altijd rundergehakt)
– 600 gram fijngesneden groenten naar keuze ( ik gebruik een zak voorgesneden Italiaanse roerbakmix )
– Aardappelpuree ( ik gebruik de “kant en klare” van Albert Heijn in een doos met acht zakjes )
– Een zakje Verstegen mix voor gehakt Italiaans
– Een zakje geraspte kaas
Stap 1:
Je begint met het rul bakken van het gehakt.Als het gehakt zo goed als gaar is voeg je de groenten hier aan toe en deze bak je kort mee. Ik hou ongeveer een minuut of drie aan.
Stap 2:
Nu komt het rare onderdeel van het recept. Je voegt als de drie minuten om zijn het volledige zakje gehaktmix eraan toe. Het klinkt heel vreemd om de gehaktmix er zo los aan toe te voegen maar door het vocht wat vrij komt uit het gehakt en de groente maak je hier een heel lekker klein sausje door en het smaakt ontzettend goed!
Stap 3:
Dit laat je even sudderen terwijl je ondertussen de aardappelpurree klaarmaakt. Dit kun je natuurlijk vers maken maar om tijd te besparen gebruik ik een doos met zakjes waarmee je het met water aanmaakt. In de doos die ik gebruikt zitten in het totaal acht zakjes waarvan ik er vier maak. Deze aardappelpurree maak je aan met gekookt water en het is binnen enkele minuten klaar.
Stap 4:
Vervolgens pak je een ovenschaal waar je als eerste het gehakt/groentemengsel in doet. Dit bestrooi ik met een klein beetje geraspte kaas. Daarboven op verdeel je de aardappelpurree en strijk je glad. Als dit is gladgestreken strooi je hier de rest van de geraspte kaas overheen.
De ovenschotel met gehakt en aardappelpuree gaat in de oven op ongeveer 175 graden voor 15 minuten. Omdat het gehakt/groentemengsel en de aardappelpurree al warm zijn hoef alleen de kaas maar te smelten. Dit kun je dus ook een beetje naar eigen inzicht doen. Ik hou zelf niet van een hele krokante kaaslaag dus dan is 15 minuten meer dan genoeg. Nadat de ovenschotel klaar is kan je het gelijk serveren. Ik eet er persoonlijk altijd nog een salade van een beetje sla, komkommer en tomaat maar dit is optioneel natuurlijk. Eet smakelijk!!
Liefs Ellen
Ziet er heerlijk uit. En ook nog eens makkelijk te maken!
Dat klinkt echt heerlijk en op de foto’s ziet t er echt super lekker uit. Dit ga ik zeker ook eens proberen te maken!
Dat klinkt en ziet er erg lekker uit ♥ xx Liefs
Yummie ziet er lekker uit!
X
Ik heb net gegeten en krijg nu nog honger 😉
Klinkt echt heel lekker en makkelijk!
lekker dit ga ik eens maken 🙂
Grappig, ik had nooit gedacht om aardappelpuree in een ovenschotel te doen.
Klinkt wel ontzettend lekker en wil ik dus zeker eens proberen!
Met rode kool is ook lekker
Wat ziet dat er goddelijk uit! Heerlijk 😀