Soms heb ik zin om de keuken in te duiken om weer eens te gaan bakken, maar dan het liefst zonder uren bezig te zijn en zonder te veel gedoe. Bij de Ikea verkopen ze twee soorten crumble mixen, en die zouden naast erg lekker zijn ook nog eens heel makkelijk te maken zijn. Ja dat zou dan voor mij de perfecte combinatie zijn! Ik heb de Pajmix Äpple & Päron (appel-en perentaartmix) mee genomen, en ben de keuken ingedoken.
Naast de mix heb ik een springvorm en bakpapier gebruikt, maar je kan dit ook klaar maken in een ovenschaal of andere taartvorm. Deze springvorm is eigenlijk te groot, maar ik ben in eens alle bakvormen/ovenschalen “kwijt” (ik denk dat wij na de verbouwing van de keuken iets té goed hebben opgeruimd). Omdat ik een springvorm gebruik leg ik er ook een stukje bakpapier op, dit is bij een ovenschaal niet nodig.
“Een makkelijk te maken kruimeltaart. Doe de fruitstukjes in een ovenvaste vorm en leg daarop de kruimels (fruit en kruimels zitten in aparte zakjes in de grote zak). Bereiden in de oven en genieten maar – bij voorkeur serveren met vanillesaus.”
Als je de appel-en perentaartmix koop zit er een zakje fruit (appel & peer) en een zakje kruimeldeeg in. En dat is het! Je doet eerst alle fruit netjes in de vorm, en daarna verdeel je de kruimeldeeg er over doen…easy as pie! Ondertussen verwarm je de oven voor op 225 graden. Ook al komt deze mix uit de diepvries de stukjes fruit en deeg hoeven niet eerst ontdooit te worden.
Voor de zekerheid heb ik de zijkant van mijn springvorm wel ingevet, aangezien ik al een ramp scenario voor mij zag van een taart die helemaal in elkaar zou gaan storten omdat die aan de springvorm blijft plakken.
Omdat mijn springvorm wat te groot is kom ik een beetje crumble te kort, maar ik heb de grotere stukken wat kleiner gemaakt en wat beter over het fruit heen verdeeld. Het is misschien niet de perfecte manier, maar dat werkt ook prima. Als je hier klaar mee bent zet je de vorm in de oven voor 20-25 minuten.
Het is jammer dat er geen geur foto’s bestaan, maar het ruikt zo onwijs lekker! Ik heb de taart eerst een aantal minuten laten afkoelen, voor dat ik de vorm verwijder.
Ondanks dat mijn springvorm toch net wat te groot was, valt de taart gelukkig niet uit elkaar haha! Alleen als je het gaat snijden, dan blijft het helaas geen mooie punt, maar je kan het toch niet heel opeten dus zo erg is dat gelukkig niet.
Wij hebben thuis lekker van de appel-enperentaartmix gesmuld, je kan er ook een bolletje ijs en/of slagroom bij serveren (ideaal toetje voor speciale gelegenheden, feestdagen enzovoort) of gewoon voor als je er zin in hebt. Het is erg makkelijk om te maken, en smaakt gewoon onwijs lekker!
Pajmix Äpple & Päron (appel-en perentaartmix) en kost €3,59,- en is te koop bij de Ikea (diepvries).
krijg spontaan zin in een stukje taart 🙂
Wel handig dat je het in de vriezer kunt bewaren inderdaad, voor als je niks in huis hebt. Zelf zou ik dit dus nooit, maar dan ook nooit doen. Tenzij ik het zou moeten reviewen dan. Mijn motto is; geen verse appeltaart, dan maar liever niks ?. Er gaat niks boven een stukje verse appeltaart, ook al valt ie helemaal uit elkaar. Nou moet ik zeggen dat ik het wel begrijp dat je geen zin hebt, maar het is bijna geen extra moeite om zelf iets te maken. Appelkruimeltaart is echt zo klaar, het deeg is binnen 2 minuten helemaal klaar voor in de de bakvorm. Je zou het ook zo kunnen doen inderdaad, appel onder [zou dan een schaal gebruiken] en de kruimels allemaal er lekker bovenop. Op zijn Engels zo gezegd. Denk dat je dan al met al 10 minuten langer bezig bent. Ik doe zo’n zelfde truck wel eens met bladerdeeg uit de vriezer, appelflappen maken of zelfs flappen met zomerfruit, kan ook uit de vriezer. Maar ik maak eerder mijn super snelle overheerlijke misselijkmakende boterkoek 🙂
Ik maak zoiets toch liever zelf, vind ik veel lekkerder xD Maar het is wel een goed idee om weer eens zoiets te gaan bakken 😉
Jummy, ziet er lekker uit! Toch wel heel leuk om te proberen; Zweedse appeltaart!
Kan ik deze taart vergelijken met een diepvries appeltaart van bijvoorbeeld de Jumbo?
Persoonlijk ben ik helemaal fan van verse appeltaart, maar een taart kant en klaar in de diepvries is soms natuurlijk veel handiger..
Auteur
Ik heb nog nooit een diepvries appeltaart op dus kan dat niet vergelijken, en deze moet je zelf nog wel een beetje maken 🙂
Ooeh, wat makkelijk te maken zeg! Volgende keer toch eens kijken bij de Ikea 🙂
Oo wat simpel voor klaar te maken en het ziet er dan nog eens lekker uit ook!
X
Ziet er goed uit en ook lekker simpel!
Dit is wel heel simpel! Fijn dat het ook lekker smaakte. Het liefst bak ik zonder mixen, maar soms vind ik het toch wel heel makkelijk en handig om het wat makkelijker aan te pakken.
Bij mij kan ik er ook geen mooie stukken van snijden. Wel jammer eigenlijk. Ik heb ook altijd crumble te kort. Mss kunnen ze er een beetje meer toevoegen in het vervolg