Nieuwe artikelen:

  • BEAUTY MUSTHAVES VAN DE AFGELOPEN WEKEN

    BEAUTY MUSTHAVES VAN DE AFGELOPEN WEKEN
  • Kruidvat shoplog februari 2025

    Kruidvat shoplog februari 2025
  • Nieuw | Louis Widmer Remederm Dry Skin Lichaamsmelk 10% Ureum en Dagcrème UV 30

    Nieuw | Louis Widmer Remederm Dry Skin Lichaamsmelk 10% Ureum en Dagcrème UV 30
  • Beauty favorieten februari 2025

    Beauty favorieten februari 2025
  • Unboxing Lookfantastic The Box februari 2025

    Unboxing Lookfantastic The Box februari 2025
  • In The Mix | Diverse producten van Collection Cosmetics

    In The Mix | Diverse producten van Collection Cosmetics
  • Unboxing By Lyko Stupid Cupid Lovables

    Unboxing By Lyko Stupid Cupid Lovables
  • Q+A Haarverzorging – Strengthening shampoo & conditioner

    Q+A Haarverzorging – Strengthening shampoo & conditioner
  • Zara Cocoa Collection

    Zara Cocoa Collection
  • In The Mix | Betaalbare en populaire lichaamsverzorging

    In The Mix | Betaalbare en populaire lichaamsverzorging

FOOD| TOMAAT, KAAS & KRUIDENMUFFINS

FOOD| TOMAAT, KAAS & KRUIDENMUFFINS

Door Joyce – Pasen komt eraan en dan gaan we allemaal weer heerlijk genieten van lekker eten. Daarom ben ik aan de slag gegaan voor een heerlijke hartige muffin die niet alleen lekker is, maar ook nog eens makkelijk te maken! Loopt bij jullie het water ook al in de mond? Zie hieronder wat je ervoor nodig hebt en hoe je de muffin kunt maken. Veel bakplezier!

muffin1
Ingrediënten voor ± 12 muffins:
– 450 gr bloem
– 4 tl bakpoeder
– 3 grote eieren (maat L)
– 250 ml halfvolle melk
– Bakje Paturain of een ander merk
– 75 gr zongedroogde tomaten op olie
– 3 el olie van de zongedroogde tomaten
– 1 el Italiaanse kruiden

muffin2
muffin3Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg daarbij een snufje zout en een flinke snuf peper toe.

Stap 2:
Meng in een andere kom de eieren met de melk en voeg daarbij 1 el Italiaanse kruiden toe. Haal 75 gr zongedroogde tomaten uit de pot, laat ze wel even goed uitlekken boven het potje. Snijd daarna de tomaten in grove stukken.

Stap 3:
Meng de Paturain samen met de tomaten door de bloem. Meng de 3 el olie van de zongedroogde tomaten door het eiermengsel en roer dit door de bloem tot alles goed gemengd is.

Stap 4:
Verdeel het mengsel over de vormen. Zet de muffins voor 20-25 minuten in de oven. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met een satéprikker. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Zo niet, zet ze nog een paar minuten langer in de oven.

Stap 5:
Laat de muffins ongeveer 10 minuten afkoelen in de vormen. Zet daarna de muffins op een rooster voor 1 uur om ze volledig af te koelen. Als ze zijn afgekoeld, aanvallen!

muffin4
Heerlijke muffins die zo zijn gemaakt en waar je met Pasen (ALTIJD!) heerlijk van kan genieten! Natuurlijk kan je deze lekkere muffins voor elke gelegenheid maken. Eet smakelijk!

Liefs Joyce

Volg:

4 Reacties

  1. Sanne
    maart 25, 2016 / 3:15 pm

    ziet er lekker uit 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge