Door Ellen – Ik vind het heerlijk om te experimenteren met eten, quiche is iets wat ik ontzettend vaak maak. Het leuke ervan is dat je hier eindeloos variaties mee kunt maken. Vandaag deel ik het recept van een quiche met geitenkaas en broccoli welke ik een aantal weken terug voor het eerst heb gemaakt. Het viel thuis goed in de smaak, en vandaag laat ik zien hoe je deze quiche zelf kan maken.
Wat heb je nodig:
-1 pakje (diepvries) bladerdeeg
-1 stronk broccoli
– Een zakje geraspte jonge kaas
– 125 ml creme fraiche
– 3 eieren
– 1 eetlepel honing
– 250 gram zachte geitenkaas
– zout en peper
– Springvorm of quichevorm
Stap 1:
Zorg er als eerste voor dat het bladerdeeg goed ontdooid is, ik leg dit ongeveer een uur van tevoren buiten de vriezer. Begin met het wassen van de broccoli, vervolgens snijd je deze in hele kleine stronkjes en kook je het in een ruime pan met water vier minuten. Ondertussen kun je beginnen met het bekleden van de spring of quichvorm met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is en bedek ook de zijkant met de bladerdeeg.
Stap 2:
Giet de broccoli af en druk het overtollige vocht er voorzichtig uit met wat keukenpapier. Als je dit hebt gedaan verdeel je de broccoli over de bodem van de springvorm. Snij of verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de broccoli.
Stap 3:
Klop de creme fraiche los met de eieren, zout en peper en schenk dit mengsel over de broccoli en geitenkaas. Vouw daarna de randen van de bladerdeeg iets naar binnen toe. En als laatste stap strooi je nog wat geraspte kaas erover heen.
De quiche kan nu in de (voorverwarmde) oven op 175 graden voor 60 minuten. Snij de quiche als deze nog warm is in punten en serveer het eventueel met wat sla. Zo zie je maar dat je met drie makkelijke stappen, iets lekkers op tafel kan zetten. Eet smakelijk!
Mocht jij dit recept van Ellen gaan namaken vergeet dan niet om een leuke/lekkere foto te delen op Instagram met de #pinkitquiche , dan kunnen wij ook mee kijken met jullie creaties.
Liefs Ellen
Nom nom nom lekker hoor
dit ziet er lekker uit! xx
Ik ben echt doooool op geitenkaas, zowel koud als warm! Dit ziet er dus heel lekker uit.
Yummie het ziet er heerlijk uit 😉
Nou dat ziet er goed uit! En lekker gezond, veel vitamienen C.
Best grappig want ik zie dat dit recept al in 2016 op je site stond. Ik kom er nog steeds bij terug, all time favorite 😉